Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

8 березня – святкувати чи ні?

Гал-інфо провело бліц-опитування «8 березня – святкуєте чи ні?». Опитували тільки жінок. Думки розділились. З одного погляду, не українське свято, з іншого – приємно, коли весна і дарують квіти.

Катерина Самойлик (нардеп КПУ)

«Для мене це свято весни, краси та любові. Більш прекраснішого свята величі просто нема. У цей день ми вшановуємо жінку-матір, жінку-сестру, жінку, яка дає продовження роду, забезпечує належне виховання дітей, дбає про те, щоб діти любили свою Батьківщину, любили працю», - розповіла Катерина Самойлик.

Вона також додала: «Це одне із головних свят нашої держави, адже сьогодні такий час, коли чоловіків стає все меншу, а жінка перебирає на себе все більше функцій. Жінка на своїх тендітних плечах тримає цілу державу. Тому необхідно відзначати це свято з особливою повагою до цілого українського жіноцтва».

«У нас в фракції КПУ дуже багато жінок», - також зауважила нардеп.

Ірина Фаріон (депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода»)

«Це свято скривджених радянських жінок, свято жертв спотвореного фемінізму. Ніколи в житті не відзначаю це свято, адже воно не має жодного стосунку до української історії. Таке свято можуть святкувати лише загублені в часі та просторі жінки та чоловіки», - переконана Ірина Фраріон.

Оксана Юринець (депутат Львівської облради від партії «УДАР»)

«Для мене цей день особливим святом ніколи не був. Звичайно, коли тобі дарують квіти – це приємно, однак не потрібно виділяти особливий календарний день для того, щоб зробити жінці подарунок. Тому я не вважаю, що його потрібно святкувати», – зазначила Оксана Юринець.

Вона також додала: «Пам’ятаю, коли була ще маленькою, моя бабуся завжди казала, що це не те свято, яке варто відзначати, навіть 1 січня вона вважала радянським. 8 березня вона називала «днем Гамана». Я не знаю чому так, але так було».

«Особисто я не святкую, звичайно на роботі чоловіки намагаються бути уважнішими, ніж звичайно, однак квіти для жінки дарувати потрібно не лише 8 березня. З іншого боку, вихідний день – це зайвий привід трохи відпочити та провести час із сім’єю», - зауважила Оксана Юринець.

Ганна Костюк (депутат Львівської обласної ради від «Фронту змін»)

«Для мене 8 березня завжди пов’язане з позитивним настроєм та приємними, особливими моментами. Я люблю в цей день отримувати подарунки від чоловіка та сина, до речі, цы подарунки цінні тим, що вони зроблені власноруч. Жінки люблять вухами і нам завжди важливу чути компліменти та привітання, тому не слід відмовлятися від приємних вітань в свою адресу», – розповіла Ганна Костюк.

Вона також додала, що святкує 8 березня в сімейному колі: «Намагаюся святкувати з родиною, з батьками, адже не можна оминути момент привітати ще раз маму чи сестру та засвідчити їм свою увагу та любов».

Віра Лясковська (депутат Львівської міської ради від партії «Україна Соборна»)

«Мені важко на це питання однозначно відповісти, адже я трохи знаю історію цього свята й ті дві легенди, які з ним пов’язані. У нас притримуються історії американського руху, який підтримала Клара Цеткін. Хочу сказати, що ми святкували це свято так довго і так довго нас вітали мужчини, що ми вже звикли й нас далі будуть вітати. Кожній жінці приємно коли її вітають. Увага до жінки у час перевантажений таким паскудством, яке нині твориться, завжди є бажаною. Ніхто, навіть із радикальних жінок, не відмовиться від подарованих весняних квітів», – переконана Віра Лясковська.

Вона також додала, що в її родині склалася традиція на 8 березня вітати телефоном, а на День матері – особисто, адже, на думку Віри Лясковської, День матері величніше та вагоміше свято.

«День Матері – це святе. Я ж за те, щоб чоловіки вітали жінок, дівчат, чарівних школярок та студенток, адже це вияв поваги чоловіків до жінок», - пояснила Віра Лясковська.

Емілія Подляшецька (екс-депутатка Львівської облради)

«Ми росли із цим святом. В кожної жінки повинне бути свято, адже, на жаль, не кожна жінка може бути матір’ю – часом так складаються обставини. Нам не варто прив’язувати це свято до якоїсь політичної ситуації, адже в кожного своя думка з цього приводу. Особисто в мене немає якогось категоричного заперечення цього свята, адже всі жінки мають право мати особливий день, однак бути коханими та щасливими вони повинні завжди. Нині гарна погода і це найкращий подарунок, адже на вихідних можна активно відпочити», - наголосила Емілія Подляшецька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ