Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

90% коштів, які надходять на рахунки тепловиків, автоматично йдуть на оплату за газ

Сьогодні, на сесії Львівської міської ради було озвучено інформацію про подачу теплопостачання до житлових будинків в осінній період. Як підтвердив в.о. директора ЛКП «Залізничнетеплоенерго», на підприємстві досі діє «розщеплюючий рахунок», відповідно до якого, 90% коштів, які надходять на рахунки підприємства як оплата за теплопостачання від споживачів, автоматично йдуть на рахунки НАК «Нафтогазу» як оплата за газ, і ПАТ «Львівгаз», як оплата за розподіл газу. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«На господарську діяльність нам залишається 10% коштів, адже у нас на підприємстві досі діє „розщеплючий рахунок“. Так, у літній період, на рахунках підприємства залишається 700−800 тис грн. А на оплату заробітної плати необхідно більше 5 млн грн, на оплату електроенергії 1,5 млн грн. Відповідно, цими коштами, які нам залишаються, неможливо оплатити навіть першочергові платежі», — розповів Віталій Камінський.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, з огляду на ситуацію, яка є на теплопостачальних підприємствах, вони потребують дотацій з міського бюджету.

«Ті кошти, які виділяємо ми з міського бюджету і дотуємо підприємства, вони зокрема йдуть на оплату заробітної плати працівникам, адже 90% поступлених коштів автоматично забирають з рахунків підприємства на оплату за газ. А як виживати на кошти, які залишаються?» — наголосив мер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ