Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

95 доларів за 1000 кубометрів газу – це виключно політична, а не економічна ціна – Сергій Єрмілов

95 доларів за 1000 кубометрів газу, про які домовились Україна та Росія, – це виключно політична, а не економічна ціна — переконаний екс-міністр ПЕК, директор інституту проблем екології та енергозбереження, 2-й номер партії „ЕКО+25%” до Верховної Ради України Сергій Єрмілов. Про це він заявив сьогодні, 31 січня, під час прес-конференції.
За його словами, після виборів ціна на газ може різко зрости. Більше того, як переконаний Сергій Єрмілов, створення СП між „РосУкрЕнерго” та НАК „Нафтогаз” може призвести до банкрутства НАК „Нафтогаз України”. „Створення російсько-українського СП для постачання та реалізації російського газу для України призведе до значного погіршення фінансового стану НАК „Нафтогаз України”, а крім цього, унеможливить обслуговування „Нафтогазом” вже взятих кредитів, що, в перспективі, може призвести до банкрутства підприємства, — зазначив Сергій Єрмілов, — не можна було підпорядковувати долю всієї України якимось корпоративним угодам. Таке важливе питання як газопостачання мало вирішуватись на рівні урядів двох держав, а крім цього, досягнуту угоду мала б ратифікувати Верховній Раді України”.
Як зазначив екс-міністр ПЕК Сергій Єрмілов, сьогодні обов’язково треба призупинити реалізацію газової угоди і розпочати офіційні міждержавні  переговори між Україною та Росією.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ