Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

95% обморожених людей перебували у стані алкогольного сп’яніння

95% людей, що звертаються до медиків через обмороження та переохолодження, перебувають в стані алкогольного сп’яніння. Адже людина під дією алкоголю частково втрачає відчуття і не одразу відчуває відмороження на тілі. Про це розповів сьогодні, 25 січня, на прес-конференції завідувач опікового відділення 8 міської клінічної лікарні Львова Василь Савчин.

 

За його словами, людям варто відмовитись від вживання алкоголю в такий мороз. «Існує хибна думка, що алкоголь зігріває людину. Насправді ж якщо зловживати спиртними напоями в мороз, то людина під дією алкоголю втрачає можливість адекватно оцінювати ситуацію, і в такому випадку наслідки від обмороження досить серйозні. Слід пам’ятати, що обмороження, як правило, закінчуються інвалідністю, навіть якщо воно, на перший погляд, незначне», - розповів Василь Савчин.

 

За його словами, можна випити трішки гарячого вина, але не зловживати ним. І якщо вже так сталося, що людина сп’яніла і має перебувати на вулиці, то потрібно пам’ятати, що випивши, слід багато рухатись, та ні в якому разі ніде на вулиці не сідати і не лягати.

 

Також Василь Савчин зазначає, що в час сильного морозу людям слід  уважно ставитись до свого одягу, щоб одяг насамперед грів, а не лише гарно виглядав. «Особливо жінки повинні пам’ятати, що головне, щоб взуття і верхній одяг були теплими, тому на деякий час, напевне, варто забути про зовнішній вигляд і відмовитись від тісного модельного взуття на підборах, а звернутись до теплих шерстяних шкарпеток, і пам’ятати про те, що взуття повинно бути вільним та сухим», – наголосив він.

 

Якщо ж ви обморозили якусь із частин тіла чи переохолодились, то слід звернутись за допомогою до медиків. В разі, якщо ви сильно змерзли, то потрібно розігріти переохолодженні частини тіла розтиранням чи обмотуванням натуральними сухими тканинами, не слід відразу занурювати кінцівки в гарячу воду, адже це може викликати серцеві проблеми.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ