Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

9 листопада на батьківщині Петра Яцика відкриють ХІ Міжнародний конкурс з української мови

Завтра, 9 листопада, о 12.00 відбудеться урочисте відкриття ХІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Перта Яцика, на батьківщині Перта Яцика у смт. Верхнє Синьовидне Сколівського району. Про це сьогодні, 8 листопада, під час прес-конференції повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків.

За його словами, на відкриття приїдуть представники Ліги українських меценатів, представники освіти, влади міста та області. Паралельно відкриття першого етапу конкурсу відбуватиметься на базі Дніпропетровського національного університету.

«З обласного бюджету на фінансування конкурсу витратять 40 тис. гривень», – повідомив начальник головного управління освіти та науки Львівської ОДА Михайло Брегін.

Частина фінансування надійде від Ліги українських меценатів.

«30 учнів загальноосвітніх закладів та профтехучилищ і 15 студентів вишів отримають грошові премії з обласного бюджету», – повідомив перший заступник голови Львівської ОДА. Нагадаємо, що премії того року становили від 3 до 7 тисяч гривень.

Мирон Янків також нагадав про Указ Президента щодо проведення міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Хоча суттєвої відмінності між цими конкурсами таки не вдалося знайти. Як йдеться в указі мета конкурсу «піднести престиж української мови та літератури, заохотити вивчати свою мову тощо». Конкурс приурочений до 200-ріяччя від дня народження Шевченка у 2014 році. Для переможців конкурсу передбачено 39 щорічних президентських стипендій

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ