Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

А-95 та дизпаливо наприкінці 2007 року коштуватиме 5,15-5,25 грн за літр

Ціни на пальне в Україні зростатимуть у випадку, якщо й надалі зростатимуть ціни на нафту на світових ринках. Про це в коментарі «Гал-info» заявив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
«Світові ціни на нафту вже декілька разів побили рекорди свого росту, і зараз аналітики світових ринків енергоносіїв прогнозують подальший ріст цін на чорне золото, які на кінець року можуть сягнути 100 дол. за барель. В Україні ж ціни на пальне на пряму залежать від подальшої тенденції зміни ціни на світових ринках. Якщо говорити про цифри, то якщо на кінець року світові ціни на нафту сягнуть 100 дол. за барель, то ціни на всі види пального (від теперішнього показника) відповідно зростуть на 15 копійок. Наприклад, бензин марки А-95 та дизпаливо коштуватиме 5.15-5.25 грн за літр», – зазначив Жолудь.
Щодо інтенсивності росту цін, то, як говорить експерт, піковий ріст ціни вже позаду і якщо ціни на нафту й надалі ростимуть, ціни на пальне також зростатимуть, але повільно, з незначними коливаннями.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ