Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Абітурієнтів просять уважно визначати пріоритети

Вступників просять не поспішати подавати електронні заяви до вишів в перші дні вступної кампанії. Про це під час прес-конференції сказала директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік, - Освіта.ua.

Вона нагадала, що процес подання заяв триватиме до 18-ї години 26 липня, а до 18-ї години 25 липня буде відкрита можливість для реєстрації електронних кабінетів.

«Подивіться на навчальні заклади, їхні конкурсні пропозиції, визначіть правильно пріоритети. Пам’ятайте, що місце вступника в рейтингу визначається не датою подання заяв, а залежить лише від конкурсного бала», – звернулася до вступників Оксана Бєлік.

У свою чергу, директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров додав, що під час подання заяв на бюджет вступники мають особливо уважно поставитися до визначення пріоритетності. Адже після подачі заяви змінити пріоритетність вже не можливо. Водночас, якщо заява з пріоритетом ще не зареєстрована в закладі, то вступник може її скасувати та подати нову. Але якщо заява зареєстрована, то в разі скасування вступник втрачає пріоритет без можливості його поновлення.

«Хочу нагадати, що вступники на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування можуть подати на бюджет до 7 заяв на 4 спеціальності. Слід дуже уважно поставитися до визначення пріоритетності. В алгоритмі адресного розміщення держзамовлення розглядаються абсолютно всі заяви, і пріоритетність не дає переваги тій чи іншій заяві, але вона визначає послідовність їх розгляду», – пояснив Олег Шаров.

Освітаua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ