Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Абітурієнтів, які успішно здають ЗНО з англійської, стає все більше, – директор УЦОЯО

ЗНО в Україні проводять вже 11-й рік, і за цей час рівень знань абітурієнтів став на порядок вищим, розповів в інтерв’ю UATV директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

В цілому, за його словами, кампанія ЗНО-2018 минула спокійно, результати приблизно однакові, якщо порівнювати з попередніми роками.

“Результати хороші, навіть якщо не брати до уваги то, що у нас з’явилася додаткова категорія учасників – випускники профтехучилищ, які трішки їх понизили”, – говорить Карандій.

За його словами, на результати ЗНО могла вплинути зміна формату проведення тестового завдання з іноземних мов, і конкретно з англійської мови.

“Якщо говорити щодо внутрішньої ситуації в країні, то з року в рік є системне поліпшення результатів із деяких предметів. Наприклад, з англійської мови кількість учасників, які здають ЗНО, зростає – і результати не падають, а показують прийнятні дані”, – наголошує гість.

Він зазначив, що приблизно однакова кількість випускників, які набрали максимальну кількість балів, зберігається щороку. Цьогоріч це 222 людини. “Ті, хто максимально набирає бали із 3 предметів – звісно, це унікуми, і вони не щороку зустрічаються, цього року їх немає, та й минулого теж не було”, – розповідає директор УЦОЯО.

Карандій зазначив, що в цьому році 12 осіб отримали максимальну оцінку – 200 балів із 2 предметів. За його словами, як правило, цими двома предметами були предмети математичного та природничого спрямування – математика, фізика, хімія, біологія.

Нагадаємо, що 12 липня в Україні почалася вступна кампанія.

UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ