Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адміністрацію Януковича роздули ще на 5%

Президент Віктор Янукович збільшив чисельність співробітників Адміністрації з 514 до 549. Про це сказано в указі щодо реорганізації структури адміністрації президента, який президент підписав у середу.

Головуправління з гуманітарних і суспільно-політичних питань реорганізовано в головне управління з питань гуманітарного розвитку та головне управління з суспільно-політичних питань.

Також управління з питань комунікацій та прес-служба реорганізовані в головне управління прес-служби і комунікації.

Президент скасував посади радника президента-представника президента в КС, радника президента-керівника головного управління з питань безпеки та оборонної політики, радника президента-керівника головного управління з питань судоустрою.

У свою чергу голова адміністрації президента Сергій Льовочкін пояснив, що зміни у структурі АПУ спрямовані на підвищення ефективності комунікації президента з суспільством.

"Всі вищеперераховані зміни приведуть до незначного, в межах 5%, збільшення чисельності АПУ, без збільшення витрат на її утримання", - зазначив Льовочкін.

"Оптимізація структури Адміністрації покликана забезпечити виконання низки ключових завдань, визначених президентом. По-перше, це реалізація його соціальних ініціатив. По-друге, підвищення ефективності комунікацій глави держави з суспільством. І, по-третє, - розвиток гуманітарних і соціальних аспектів роботи державної влади", - сказав він.

Клікніть для збільшення

Прийнято рішення посилити роботу Головуправління з питань реформування соціальної сфери та Управління з питань звернень громадян.

Для підвищення якості роботи зі зверненнями громадян України до Глави держави Управління з питань звернень громадян увійшло в підпорядкування заступнику Глави АПУ, який також займається питаннями регіональної та кадрової політики. На цю посаду нещодавно було призначено Сергія Ларіна.

Управління реформування правоохоронних органів і органів юстиції, роботу якого разом з Управлінням з питань помилування, Управління з питань представництва інтересів президента в судах і Головного управління з судоустрою курируватиме Андрій Портнов.

"Зі змін я також хочу відзначити те, що створюється Головне управління з питань гуманітарного розвитку. На сьогодні посада керівника цієї структури є вакантною, хоча найближчим часом Президент планує затвердити кандидатуру на цю посаду", - сказав Льовочкін.

Нещодавно призначений на посаду Радника Президента Ігор Калінін курируватиме роботу Головного управління з питань безпекової та оборонної політики і Головного управління з питань діяльності правоохоронних органів, додав Льовочкін.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ