Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Адвокат Порошенка пообіцяв притягнути до відповідальності Трубу та Портнова

Захист п’ятого президента Петра Порошенка обіцяє «йти до кінця» і притягнути до відповідальності тих, хто причетний до справи проти нього у Держбюро розслідувань, а саме — очільника ДБР Романа Трубу та Андрія Портнова, заступника голови адміністрації президента часів Януковича.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на hromadske заявив адвокат Порошенка Ігор Головань.  

Він розповів, що захисники Порошенка подали клопотання про закриття цієї справи, а 15 листопада суд зобов’язав ДБР розглянути його.

«Відповідно, я думаю, ще одним елементом, чому вони так поспішали (передати підозру Порошенку до ГПУ — ред.) — вони вирішили позбавитися цих матеріалів і не давати відповідь по суті тих документів, які ми представили в ДБР», — сказав захисник.

Адвокат вважає, що ця справа — провокація проти генпрокурора Руслана Рябошапки.

«Це відверта провокація, це абсолютно нікчемна з юридичної точки зору річ, і ми підемо до логічного завершення в справі про притягнення до відповідальності осіб, які це організували, перш за все Труби і Портнова, а також їхніх спільників», — наголосив Головань.

18 листопада Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури проєкт підозри п'ятому президенту України Петру Порошенку.

Проєкт підозри стосується можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року.

Сам Порошенко назвав цю підозру «абсолютною дурістю».

Зазначимо, що ймовірні зловживання попереднього президента полягають у призначенні ним двох членів Вищої ради правосуддя поза правилами та процедурою. 

10 квітня Порошенко отримав перелік із рекомендованих до призначення осіб у члени Вищої ради правосуддя. Не вистачало двох людей. І замість повторного конкурсу тодішній президент видав указ, яким змінив процедуру призначення членів ВРП: якщо комісія не обирає членів, то їх одноосібно призначає президент.

Так, Порошенко призначив членами ВРП Андрія Василенка і Михайла Ісакова. Сталося це 13 травня — за 6 днів до складення присяги Зеленським. Провадження за цими фактами ДБР почало теж за заявою Портнова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ