Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Адвокат Порошенка відреагував на рішення суду про примусовий привід п’ятого президента у ДБР

Адвокат народного депутата України Петра Порошенка Ігор Головань відреагував на повідомлення про рішення про примусовий привід п’ятого президента на допит у Державне бюро розслідувань.

Про це адвокат написав у Facebook, передає Громадське.

Зокрема, він заявив, що влада намагається відволікти увагу суспільства від нездатності захистити країну та громадян.

За словами адвоката, суд не повідомив Порошенку про своє засідання, як цього вимагає законодавство, і «порушив територіальну підсудність, тобто ухвала є очевидно неправосудною».

«Це взагалі юрисдикція не Печерського суду, а Шевченківського. Такий поспіх і повне нехтування законом можна пояснити лише політичним тиском з боку Офісу президента, який — принагідно нагадуємо — задокументований на так званих «плівках Труби», — заявив Головань.

Адвокат зазначив, що на вівторок, 25 лютого запланована закордонна поїздка Порошенка. Головань бачить в цьому ознаку «прямого негласного і незаконного стеження» за колишнім главою держави.

За словами адвоката, вони оскаржать рішення і представлять скаргу до Вищої ради правосуддя на притягнення судді до відповідальності.

Раніше видання НВ повідомило, що Печерський районний суд Києва постановив примусово доправити на допит в Державне бюро розслідувань п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ