Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокат потерпілої сторони у справі Георгія Гонгадзе Андрій Федур не хоче подавати до Європейського суду

Адвокат потерпілої сторони у справі Георгія Гонгадзе Андрій Федур не хоче подавати до Європейського суду – таку заяву він зробив сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції у Львові. „Суд має бути, але він обов’язково має бути в Україні”, — сказав Андрій Федур. За його словами, адвокатська компанія, яку він очолює, сьогодні працює над тим, щоб подати в суд на державу Україна не в Страсбурзі, а в Києві.
„Я вже мав справи у Європейському суді, тому я не хочу просто відмітитися в ньому, суд в Страсбурзі визнає, що Україна порушувала права людини, і що? Я хочу змусити працювати український суд, щоб у нашій державі навчилися відповідально  ставитися до прав людини”, — сказав Андрій Федур.
 Свій намір судитися з Генеральною прокуратурою України підтвердила і мати вбитого журналіста Леся Гонгадзе, адже саме цей правоохоронний орган проігнорував прохання  Георгія Гонгадзе, коли він звернувся про захист. Подати позов на Генеральну прокуратуру Леся Гонгадзе планує тоді, коли матиме результати експертизи ДНК і коли стане відомим місце, де вбивці заховали голову журналіста.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ