Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Адвокат вважає, що доказів проти Кучми не зберуть

Представник інтересів Мирослави Гонгадзе у суді Валентина Теличенко припускає, що доказів вини екс-президента Леоніда Кучми у смерті Георгія Гонгадзе зібрано не буде. Про це вона заявила в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

За словами Теличенко, є імовірність, що "через недолугість слідства, через політичну волю на різних етапах фактично доказів вини колишнього президента зібрано не буде".

"Це, до певної міри, прогноз. Сьогодні такі передумови склалися. Це є не тому, що Кучма невинен, не тому, що я хочу сказати, що він винен (я цього не хочу сьогодні сказати)… Але, невжиття заходів протягом тривалого проміжку часу (понад 10 років) призвело до того, що сьогодні довести вину замовників буде надзвичайно складно. Сьогодні з’ясувати, хто вони, ці замовники, також надзвичайно складно", - сказала адвокат.

На думку Теличенко, Кучма усвідомлює, що записи Миколи Мельниченка не можуть сьогодні бути використані у якості доказів.

"Звичайно, обвинувальний висновок може посилатися на записи Мельниченка. Але через те, що прокуратура згаяла купу часу і не порушує кримінальну справу щодо Мельниченка, не з’ясовує походження плівок… А потім треба було б передати справу до суду, аби суд виправдав Мельниченка з огляду на те, що контекст розмов, надзвичайно важливий характер мав", - зазначила вона.

"Цього не було зроблено. Як наслідок – всі, чиї голоси лунають у записах Мельниченка, сплять спокійно", - наголосила Теличенко.

Вона додала, що хоча плівки екс-майора Державної служби охорони і містяться у матеріалах справи, проте остаточно визнати їх доказом може лише суд, повідомляє УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ