Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Аеросвіт" скасовує рейси по Україні

Авіакомпанія "Аеросвіт" призупинила власне оперування на середньомагістральних і регіональних повітряних лініях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії. "Згідно з програмою реструктуризації діяльності компанії, "Аеросвіт" зосередиться на обслуговуванні діючої далекомагістральної мережі польотів", - йдеться в заяві.

У прес-службі відзначили, що авіаперевізник вже почав продаж квитків на рейси "Київ-Нью-Йорк-Київ" на період із початку квітня.

За інформацією, до початку літнього сезону "Аеросвіт" буде виконувати окремі рейси у Нью-Йорк, Пекін і Бангкок з урахуванням завантаження і необхідності вивезення пасажирів.

"Компанія поетапно повертає лізингодавцям середньомагістральні літаки Boeing-737 і проводить підготовку свого далекомагістрального флоту. Йде підготовка до інтенсивної експлуатації літаків в літній період, оновлюється інтер'єр, переконфігуруються салони і завершуються планові роботи з їх техобслуговування", - додали у прес-службі.

В "Аеросвіті" відзначили, що зараз до складу далекомагістрального флоту входять 7 літаків Boeing-767.

Як повідомлялося, господарський Суд Київської області 29 грудня 2012 року почав провадження справі про банкрутство "Аеросвіту" за ініціативою самої компанії, призначивши розгляд справи на підготовчому засіданні на 23 січня 2013 року. Суд також постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана.

У постанові суду сказано, що за станом на 27 грудня 2012 року авіаперевізник мав заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн. Згідно з даними балансу станом на 30 вересня 2012 року, загальна балансова вартість активів "Аеросвіту" становить 1,467 млрд грн.

У першій половині січня 2013 року багато рейсів "Аеросвіту" були скасовані, а з 15 січня маршрутна мережа, що включала, крім внутрішніх рейсів, ще близько 80 міжнародних напрямків, скоротилася до двох внутрішніх і до десятки міжнародних маршрутів.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ