Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аграрії Львівщини одержали понад 11 млн гривень державної підтримки

Аграрії одержали понад 11 млн гривень державної підтримки для покращення генетичного потенціалу тварин. Про це повідомили 24 грудня гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото ілюстративне

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України профінансувало суб’єктів господарювання у галузі тваринництва, яким надали державну підтримку за напрямом відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів за програмою підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

"На Львівщині фінансову підтримку в сумі 11,2 млн грн. отримали 12 суб’єктів господарювання, вони закупили близько 2 тисячі голів племінних тварин та 1,8 тис спермодоз бугаїв-плідників молочних порід. Програма діє на протязі трьох років, і вже дає позитивні результати. Зростає затребуваність та зацікавленість сільгосптоваровиробників у придбанні відселекціонованого генетичного матеріалу бугаїв-плідників, які мають високу племінну цінність для покращення продуктивних якостей маточного стада великої рогатої худоби. Збільшується придбання вівцематок та баранів з високим генетичним потенціалом, що сприятиме пришвидшенню відродження галузі вівчарства", - зазначила  т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

За її словами, щорічно оновлюється маточне поголів’я свиней племінними тваринами вітчизняної і зарубіжної селекції провідних генетичних компаній. Покращення продуктивних та відтворювальних якостей сільськогосподарських тварин веде до збільшення валового виробництва продукції тваринництва. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ