Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аграрії Тернопільщини погрожують перекрити міжнародну трасу

Перекрити міжнародну автомобільну трасу готові аграрії Тернопільщини через невиплату їм коштів за здану сировину спиртзаводами.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Ці люди мають право вимагати свої гроші. Але наше підприємство працює на тому ж ринку збуту, що і аграрії. Ми перебуваємо в подібних ринкових умовах, які не є легкими. Наш покупець відмовився брати продукцію. Склади переповнені спиртом, якого ми не змогли продати. Заводів менше не стало, а споживачів стало менше», - прокоментував ситуацію начальник управління контрольно-ревізійної роботи ДП «Укрспирт» Ігор Ільчишин.

За його словами, зараз уряд обмежує виробництво біоетанолу. А така діяльність значно покращила б становище, оскільки спиртовики могли б знайти покупця на такий товар швидше, ніж на харчовий спирт.

Під час зустрічі із аграріями та представниками спиртової галузі, виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Іван Крисак повідомив, що спиртовики винні сільгоспвиробникам близько 7 млн грн.

«Сільське господарство - безперервна діяльність, яка не може чекати. Аграрії повинні платити за оренду, платити за підготовку землі та техніки до посівів. Це та галузь, яка фінансує нашу армію. Тому потрібно озвучити конкретні графіки із конкретними відсотками виплати боргу перед колегами по бізнесу», - сказав Іван Крисак.

Проте представники ДП «Укрспирту» такого графіку не озвучили. Відтак, в.о. голови ОДА дав час до кінця тижня подати пропозиції щодо шляхів погашення заборгованості. Якщо конфлікт не вирішать, аграрії стверджують, що проводитимуть страйк та блокування траси Доманово-Ковель-Чернівці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ