Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Агроформування Львівщини отримали понад 8,5 млн грн від Данії

За два роки діяльності, проект «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів») затвердив 67 грантів для 43 агроформувань Львівської області на загальну суму 8 575 758 грн. Про це повідомила прес-служба проекту.

32 підприємства, котрі отримали гранти працюють у фруктово-овочевому секторі, відповідно 11 – у молочному. Частка фруктово-овочевого сектора у грошовому еквіваленті становить 6 494 635 грн, молочного – 2 081 123 грн.

Керівник відділу фінансів та моніторингу проекту «Агро-Львів» Григорій Федак розповів: «Зі всіх затверджених грантів станом на 1 січня 2012 року, 7 280 111 грн, що становить 85% від затвердженої суми, вже інвестовано в обладнання, техніку, будівництво та реконструкцію корівників, овоче- та фруктосховищ, збільшення молочного стада тощо. У молочному секторі ця сума становить 1 514 817 грн, у фруктово-овочевому – 5 765 294 грн».

Зазначимо, що у 2012 році роботу грантового фонду проекту акцентуватимуть на грантах для малих та середніх господарств у вже існуючих ланцюгах доданої вартості сільськогосподарської продукції. Для фруктово-овочевого сектора фінансова підтримка буде націлена на маркетинг продукції, пакування, сортування, але вже не буде підтримуватись реконструкція й будівництво овоче- та фруктосховищ. Основним акцентом для молочного сектора стане сезонність молока, покращення якості молока, обладнання та техніка для покращення кормової бази, переробка молока тощо.

Довідка.

«Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» - проект орієнтований на виробників та переробників сільськогосподарської продукції Львівської області. Фінансує проект уряд Королівства Данія та Міністерство закордонних справ Данії.

Мета проекту – збільшити продуктивність та прибутковість у сільськогосподарському та переробному секторах. Сфери втілення – молочна та фруктово-овочева. Термін виконання: січень 2010 р. – грудень 2012 р.

Проект складається з кількох компонентів:

•«Підтримка ланцюгів формування доданої вартості»: консультування з виробничих та маркетингових питань;

•«Грантовий фонд»: надання грантів сільськогосподарським виробникам та переробникам, які є учасниками обраних ланцюгів формування додаткової вартості;

•«Форум»: створення форуму усіх зацікавлених сторін у молочному та фруктово-овочевому секторах для обміну ідеями та інформацією, а також для сприяння внесенню змін у законодавчі та нормативні акти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ