Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ахметов має намір докупити акції «Західенерго»

Компанія СКМ, підконтрольна Рінату Ахметову планує збільшити свою частку в "Західенерго", "Київенерго" і "Дніпроенерго".

"Якщо буде можливість, збільшимо свої долі в "Західенерго", "Київенерго" і "Дніпроенерго", - заявив генеральний директор групи СКМ Олег Попов.

Попов також відзначив, що "Дтек" братиме участь в конкурсі з приватизації "Ровенькиантрацит" і "Свердловськантрацит" "на рівних правах з іншими учасниками".

"Головне, щоб ці конкурси були оголошені. Поки цього не відбулося, говорити нема про що", - сказав він.

Нагадаємо, раніше голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що Фонд планує виставити держпакети акцій генеруючих компаній 2011 року.

При цьому, за його словами, пріоритетними для продажу будуть держпакети "Західенерго" і "Дніпроенерго".

Контрольний пакет акцій АК «Київенерго» належить державі в особі НАК "Енергетична компанія України".

Контрольний пакет акцій "Дніпроенерго" також належить державі в особі НАК "Енергетична компанія України", "Дтек" - 47,46% акцій.

70,1% акцій "Західенерго" належать державі, передані в СФ "Енергетичної компанії України", решта акцій належить приватним акціонерам.

На сьогодні "Дтек" виступає як інвестор для двох державних вугільних підприємств - "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит".

Загальна сума інвестицій планується на рівні 500 млн. гривень. "Дтек" входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент", передає ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ