Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Академія наук висунула поета Олійника на Нобелівську премію

Національна Академія наук України направила офіційне подання за підписом Бориса Патона в шведську академію про висунення поета Бориса Олійника кандидатом на отримання Нобелівської премії в галузі літератури за 2012 рік. Про це повідомляє «Українська літературна газета».

Відзначається, що пропозиція про висунення на здобуття Нобелівської премії в галузі літератури в 2012 році дійсного члена НАНУ поета Бориса Олійника було висунуто в жовтні 2011 року, повідомляє LB.ua.

Тоді ж була зібрана ініціативна група з числа представників творчої та наукової інтелігенції, яка провела в листопаді-грудні 2011 року публічне обговорення цієї пропозиції.

У газеті підкреслили, що ідея заявити про Україну як країну розвинутої науки, високої культури і мистецтва в авторитетне міжнародне інтелектуальне установа, яким є Нобелівський комітет, знайшла широку підтримку громадськості.

Нагадаємо, раніше партія «Батьківщина» розпочала збір підписів на підтримку висування екс-прем'єр-міністра, лідера партії Юлії Тимошенко на здобуття Нобелівської премії миру в 2012 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ