Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Академія сухопутних військ має залишитись у Львові, - Юринець

Вступників, студентів, їхніх батьків і викладачів Національної Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного стурбувала заява Міністерства оборони України щодо наміру перенести заклад до Харкова. Про це під час години запитань до уряду повідомила народний депутат від «УДАРу» Оксана Юринець, представниця 117-го виборчого округу у Львові, де розташований навчальний заклад. Повідомила прес-служба УДАРу.

«До мене звертаються і батьки, і викладачі Академії, зрештою, вже і Львівська обласна рада прийняла відповідне звернення до вищого керівництва держави щодо намірів Міністерства оборони перенести навчальний заклад. Це на сьогодні політично не дуже правильно, бо львівська Академія має добре ім’я, готує патріотів, тих, які захищають Україну. Молодь, яка сьогодні обирає професію військового дуже патріотично налаштована. І нам дуже важливо зберегти базу патріотичної підготовки саме у Західній Україні, де є для цього відповідні потужності», - наголосила Оксана Юринець.

Відповідаючи на питання депутата, заступник Міністра оборони України Іван Руснак повідомив, що 23 травня відомство провело колегію з питань реформування системи військової освіти і підготовки кадрів. Відповідно до її рішення з метою забезпечення потреб збройних сил України у підготовці кадрів і з метою ефективного використання бази цивільних навчальних закладів і бази підприємств промисловості для підготовки військових фахівців сформувати у Харкові Інститут танкових військ, у Кам’янці-Подільському - факультет для підготовки фахівців інженерного профілю, а у Львові - Інститут морально психологічного забезпечення. «Тобто, в Академії є перспектива розширення потужностей і напрямків підготовки. Не треба хвилюватись. Підготовку буде збережено і розширено», - запевнив Іван Руснак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ