Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Акціонери „БродАгроОйл” затвердили кредитну програму на 7 млрд євро

Акціонери „БродАгроОйл” затвердили кредитну програму на 7 млрд євро на 15 років під 2,5%. При цьому 48% акцій „БродАгроОйл” будуть передані інвестору-кредитору, якого оприлюднять незабаром Про це „Гал-info” повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока.
„Наразі я не можу назвати цієї компанії, але як тільки почнуть надходити кошти на рахунки, ми про це повідомимо”, — додав він.
31 липня відбулися збори акціонерів „БродАгроОйл”, під час яких розглядали питання про продаж акцій; зміни до статуту; затвердження внутрішніх положень; зміна структури і затвердження членів виконавчих органів; затвердження наглядової ради; затвердження ревізійної комісії; затвердження кредитного договору.
Зокрема, вирішено, що правління складатиметься з шести чоловік; наглядова рада — трьох; ревізійна комісія — трьох. Склад правління, наглядової ради та ревізійної комісії не затверджували.
   Нагадаємо, що інвесторами АТ „БродАгроОйл” виступають чотири компанії: ComOxy L.L.C. (Texas, USA), Bortex Enterprises (California, USA), ТзОВ Арголіт (Львів, Україна) та ЗАТ „СТЕК” концерну „Енергокомплекс” (Київ, Україна).
Планується, що підприємство матиме потужність переробки 8 млн тонн сирої нафти на рік. Сировина постачатиметься на НПЗ з близькосхідних або каспійських джерел з частковим використанням російської нафти. Загальна інвестиційна вартість проекту становитиме понад $3 млрд. Термін реалізації 1-ї черги проекту — 2,5 роки.
При „БродАгроОйл” також створять близько 10 переробних підприємств. Зокрема це: м’ясо-консервний комбінат, овочево-сушильний консервний комбінат, комбінат з переробки зернових, цукровий завод, пивзавод, підприємство з виробництва води-соків, молокозавод, тепличне господарство, виробництво біо-палива, комбікормовий завод. Це дозволить створити понад 30 тисяч нових робочих місць.
30% об’єктів „БродАгроОйл” будуть розташовані на території Рівненської області. На території Рівненської області (Радивилівський район) будуть розміщені харчопереробні підприємства і, швидше за все, робітниче містечко, а також з території Рівненщини тягнутимуть водозабір.
Наразі проект перебуває на погодженні Кабміну.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ