Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Акціонери "Західенерго" перейменували компанію в "ДПЕК Західенерго"

Акціонери ПАТ "Західенерго" на зборах прийняли рішення про перейменування ПАТ "Західенерго" в ПАТ "ДПЕК Західенерго". Про це йдеться в повідомленні компанії.

Також акціонери вирішили здійснити нарахування та виплату дивідендів за підсумками роботи ПАТ "ДПЕК Західенерго" в 2011 році в розмірі 30% чистого прибутку до 1 липня 2012 р. і затвердили розмір річних дивідендів за підсумками роботи ПАТ "Західенерго" в 2011 р. - 24 млн 076,5 тис. грн (1,88 грн на 1 акцію).

Загальні збори прийняли рішення про забезпечення виконання зобов'язань покупця пакета акцій ПАТ "ДПЕК Західенерго", передбачених договором купівлі-продажу акцій, укладеного DTEK Holdings Limited з Фондом державного майна України 11 січня 2012 р., в тому числі по перерахуванню до державного бюджету України дивідендів за підсумками роботи в 2011 р. При цьому держава отримає дивіденди, нараховані на придбаний у процесі приватизації пакет акцій товариства, яким володіли до його продажу НАК "Енергетична компанія України" та ФДМУ.

Загальні збори також припинили діяльність правління ПАТ "ДПЕК Західенерго" і утворили одноосібний виконавчий орган - генеральний директор. Новими членами наглядової ради товариства стали DTEK Holdings BV, DTEK Holdings Limited і Олександр Позняков від НАК "Енергетична компанія України". Також збори акціонерів обрали новий склад ревізійної комісії товариства, в яку увійшли DTEK Investments BV, ТОВ "ДТЕК" і НАК "ЕКУ".

ПАТ "ДПЕК Західенерго" - теплова енергогенеруюча компанія. До її складу входять Бурштинська ТЕС (2300 МВт), Ладижинська ТЕС (1807,5 МВт) і Добротвірська ТЕС (500 МВт).

ДТЕК - найбільша приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. У січні 2012 р. холдинг купив 45,1% держакцій "Західенерго" за 242 млн дол.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ