Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Актуальна ситуація з телерадіомовленням на території України

​На 21-й день війни доступ до всіх видів мовлення – цифрового, супутникового, кабельного і подекуди аналогового телебачення, а також FM-радіомовлення – мають жителі 14 областей України.

У містах десяти областей може бути нестабільний ефір через регулярні збройні атаки російської армії.  Глядачі мають частковий доступ і тільки до деяких видів мовлення.

Майже третина території Чернігівської, Донецької та Луганської областей повністю відрізана від українського ефіру, у деяких населених пунктах його захопили окупанти. 

Найкритичніша ситуація на сьогодні спостерігається в телерадіоефірі Запорізької області – практично на всій території цього регіону немає доступу до українських мовників. Однак, українські програми можна дивитись у Запоріжжі. Можна користуватися альтернативними джерелами доступу до інформації.

Схожа ситуація і в Чернігові.  

На Херсонщині на цей час три вежі поки знеструмлені – у селі Чонгарі, смт Чаплинці і смт Каланчаку. 

На жаль, маємо втрати – вежа на горі Карачун, що біля Слов'янська на Донеччині.

Національна рада і працівники телекомунікаційної сфери постійно працюють для відновлення ефірного мовлення. У чотирьох містах України після обстрілу веж його вдалося відновити – у Києві, Харкові, Лисичанську Луганської області і Коростені Житомирської області. Тривають роботи з відновлення ефіру в Рівному.

Українські медіа у ці важкі дні воєнної агресії самовіддано працюють, щоб інформувати громадян країни, а також міжнародну спільноту про всі події в Україні і злочини, до яких вдається загарбник. Медіаспільнота разом з органами влади запропонували різні шляхи для отримання перевіреної, достовірної інформації, серед яких інтернет-мовлення і телебачення в додатку Дія.  

Національна рада закликає не піддаватися російській дезінформації, тримати свій бойовий дух, мужніти у вірі – нині це надважливе завдання для кожного українця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ