Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Активісти Партії Зелених України намагаються повернути львівські тротуари пішоходам

Сьогодні, 18 березня, активісти ЛОО Партії зелених України провели на проспекті Шевченка у Львові акцію, мета якої – завадити паркуванню автомобілів на тротуарі. Для цього на непарній стороні проспекту Шевченка активісти ПЗУ встановили стрічки, які, за словами голови ЛОО ПЗУ Миколи Шморгая, повинні розділити автомобілі, які паркуються на проспекті та пішоходів. Проблема в тому, що автомобілісти паркують свої автомобілі, заїжджаючи на тротуар, в результаті, пішоходам, фактично не залишається місця для вільного пересування тротуаром. Микола Шморгай зазначив, що це лише перший етап акції, основна мета якої – відучити водіїв паркуватись на вузьких тротуарах: „Це не акція протесту, ми хочемо розділити автомобілі та пішоходів, а то у нас вже неможливо пройти по центру вдвох, цьому заважають запарковані автомобілі”.
 Водночас Микола Шморгай зазначив, що активістам Партії Зелених так і не вдалось встановити стрічки перед будиноком Львівської обласної прокуратури, який знаходиться за адресою проспект Шевченка, 19, оскільки охорона прокуратури заборонила встановлювати ці стрічки, а водії автомобілів прокуратури обурювались тим, що стрічки заважатимуть їм паркуватись звичним способом та спричинить незручності для їхніх пасажирів – працівників прокуратури. Проблема полягає в тому, що на початку проспекту Шевченка не встановлено знаку, який би визначав, який саме способом дозволено паркуватись у цьому місці.
 Надалі ПЗУ домагатиметься будівництва у Львові багатоповерхових стоянок та підземних паркінгів. Для цього, за словами, можна використати колишні бомбосховища, або ж ділянку на площі Міцкевича, де раніше знаходився „вивихнутий” будинок: „Ця ділянка все одно кілька років вже стоїть порожня, тож можна її віддати інвесторам під будівництво багатоповерхового паркінгу” — зазначив Микола Шморгай.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ