Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти різних молодіжних організацій проведуть акцію за збереження життя ненароджених дітей

1 червня 2006 року у Міжнародний день захисту дітей, активісти різних молодіжних організацій проведуть акцію за збереження життя ненароджених дітей — повідомляє прес-секретаріат глави УГКЦ. Розпочнеться вона біля Українського католицького університету. Саме тут учасники розділяться на дві групи: одна вирушить до гінекологічного відділення на вул. Русових, друга — до відділення на вул. Дж. Вашингтона.
«Всі говорять про захист дітей здебільшого після їхнього народження, але більшість дітей гине ще до народження, — розповідає керівник наукових програм Інституту родини і подружнього життя УКУ Петро Гусак. — У цей день ми хочемо зосередити нашу увагу на тих дітях, які знаходяться в лонах наших матерів. У тих місцях, де роблять аборти — на вул. Русових та Дж. Вашингтона, хочемо відслужити Молебень за ненароджених дітей, щоб звернути на них увагу суспільства».
Крім того, 3 червня 2006 року у Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться акція «Життя – це дар», ініційована організацією «Українська молодь - Христові». У програмі акції — доповіді, фільм про аборт «Німий крик», вистава «Дитина без імені» та інші заходи.
Завершення акції проходитиме 4 червня у центрі міста.
«Хочемо помолитися Молебень та провести акцію роздавання матеріалів, інформаційних листівок проти абортів, щоб у такий спосіб ще раз звернути увагу на цю проблему», — додав Петро Гусак.
Офіційна статистика абортів в Україні за 2004 рік — до 450 тисяч абортів, проте це не зовсім точна цифра, оскільки частина абортів не реєструється, особливо якщо аборти роблять неповнолітнім.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ