Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Конкурс на голову ДФС Львівщини - піррова перемога

Активісти, які тривалий час боролися за прозоре призначення голови ДФС Львівщини, таки домоглися того, що учора, 30 липня, у приміщенні Львівської ОДА відбулося заслуховування кандидатів на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області. Комісія обрала двох фіналістів - Ігоря Кондро і Василя Лемішовського. Гал-інфо підсумувало реакцію активістів у соцмережах щодо конкурсу та кандидатів-переможців.

Громадський активіст Сергій Круглов написав, що хто б з цих обох фіналістів, не став керівником ДФС Львівської області, активісти їм не дадуть спуску.

Василь Лемішовський. Фото з ФБ Сергія Круглова

Ігор Кондро. Фото з ФБ Сергія Круглова

«Ми ще вчора передбачали цей результат (принаймні у нас була така інформація). Зрозумів одне, що Роман Насіров таки має піти у відставку, але перед цим, його мусять позбавити депутатського мандату. Стратегія Насірова, як і більшості сьогоденних чиновників, які дориваються до влади - швиденько набити кишені грошима. На мою думку, це тупо та недалекоглядно, але ... усім нам на короткий період прийдеться з цим миритися.

Дуже нелегко буде новому керівнику ДФС у Львівській області. Мені ця ситуація нагадує колишню "Санта-Барбару" з призначенням в УДАІ Львівщини - Мицак - Харабара - Хутняк. Переконаний, що ДФС закінчить аналогічно як і ДАІ», - вважає Сергій Круглов.

Громадська активістка, голова правління “Варта 700” Наталя Шелестак переконана, що на Львівщині стався прецедент і саме у такий спосіб повинні відбуватися призначення.

«Сьогодні відбулася подія, котру багато скептиків вважали неможливою. Ми змусили Насірова почути громаду та провести у Львові засідання кадрової ради по призначенню очільника ДФС у Львівській області. Будь-яка особа, котра бажала, могла податися як кандидат на цю посаду. Подано було 16 осіб. В кадрову комісію увійшли 2 представників з громадськості (Іван Спринській і Юрій Мартинюк). Весь процес відбувався в приміщенні ОДА, куди запрошували всіх бажаючих задати НЕЗРУЧНІ питання кандидатам і вели стрім трансляцію всього процесу. Кадрова рада обрала 2 фіналістів - Ігора Кондро і Василя Лемішовського. Члени ради від громадськості утрималися під час голосування, оскільки ми вважаємо, що громадські активісти мають здійснювати контроль за чиновником, а не обирати їх на посади. Окрім цього, наша позиція чітко продемонструвала Києву, що ми не лобіювали жодного кандидата (як це закидало керівництво ДФС активістам). Сьогоднішня подія безпрецедентна, але має стати традицією при призначенні на всі керівні посади в державних органах. І хоча самі переможці далеко не ідеальні, але це свідчить про те, що професіонали, котрих на Львівщині достатньо, не виявили бажання прийняти участь у конкурсі.

Підсумовуючи: маємо факт - ми добилися максимально прозорого процедури, всі мали можливість прийняти участь в процесі і ми переконалися,що все залежить в тому числі від нашої з вами активної позиції. Разом ми сила! Революція Гідності триває!», - написала Наталія Шелестак.

Депутат Львівської міської ради, громадський активіст Юрій Мартинюк написав про позитиви та негативи цього конкурсу.

«Завершився черговий етап епопеї навколо призначення начальника ГУ ДФС у Львівській області. Коротко про свої враження...

Позитив.

1. Ми домоглися того, що заслуховування кандидатів на посаду відбулось публічно, прозоро, у місті Львові, і всі охочі могли поставити свої запитання кандидатам та висловити свою думку з приводу тої чи іншої особи.

2. Представники ініціативної групи активістів (Спринський, Мартинюк) утримались при голосуванні за всіх кандидатів, щоб виключити можливість маніпулювання на темі "що громадськість також обирала переможців" і мала в цьому якийсь інтерес. Ми вкотре продемонстрували, що для нас важливими є саме принципи та підходи, а не прізвища осіб.

3. Попри те, що конкурсом дане дійство назвати було складно, ми продемонстрували київським можновладцям, що насправді організувати його не є важко. А всі інші пересвідчились, що немає нічого неможливого, було б бажання чинити правильно.

Негатив.

1. На жаль, дуже велика кількість фахівців, які дійсно могли б принести величезну користь на цій посаді, просто не захотіли брати участь у конкурсі. Така ситуація передовсім спичинена зухвалою та безвідповідальною позицією п.Насірова в частині кадрових призначень, яка призвела до розчарування та зневіри людей у справедливості в органах ДФС.

2. Попри те, що активісти домоглись проведення відповідного заходу справді в максимально публічному форматі, ніхто із присутніх в залі так і не зміг (не наважився) оголосити інформацію, яка б могла бути беззаперечним фактом неможливості призначення того чи іншого кандидата на посаду.

3. Попередні два пункти та ряд інших чинників стали підставою для оголошення фіналістами конкурсу людей, які є штатними працівниками ДФС, а значить представниками системи, яку вони навряд чи захочуть змінювати....

Підсумок: якщо кожен з нас не буде байдужим, разом ми можемо досягнути надзвичайно багато. Країну потрібно міняти і ми здатні це зробити!», - написав він.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ