Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Знесення Монумента Слави: влада і активісти не уточнили годину

Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
1/3
Сьогодні, 6 липня, о 14:00 у Львівській міській раді обурені активісти, які вимагають у найкоротший термін демонтувати Монумент Слави на вул. Стрийській, виразили своє невдоволення через те, що засідання комісії (з демонтажу Монументу Слави) якось таємно перенесли на 16:00. Інформує кореспондент Гал-інфо.

Люди запевнили, що на сайті Львівської міської ради було оголошення про проведення засідання комісії о 14:00.

До активістів вийшов заступник міського голови з питань розвитку ЛМР Андрій Москаленко, який повідомив, що засідання планують провести о 16:00.

За його словами, якщо неправдива інформація була опублікована на офіційних інтернет-ресурсах міста, то він вимагатиме проведення службового розслідування з цього приводу.

Андрій Москаленко пояснив, що сьогодні спеціальна комісія таки збереться. Вона має вивчити всі передумови ймовірного демонтажу пам'ятника, як-от: наявність відповідного рішення виконавчого комітету, потреба у коштах на демонтаж та майбутнє звільненої ділянки.

"В Українському інституті національної пам'яті зазначили, що цей пам'ятник не підлягає під Закон про декомунізацію. Однак ми надіслали повторне звернення для уточнення цієї інформації", - зазначив заступник міського голови.

Активісти вимагають якнайшвидшого знесення пам'ятника  без будь-яких засідань та обговорень. Також були заяви щодо самовільного демонтажу Монументу Слави. Один з активістів, зокрема, сказав: "Ми приїдемо машинами і за один день все знесемо". 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ