Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Активісти Євразійського союзу молоді готували захоплення ВР та Кабміну, - СБУ

Служба безпеки України затримала в центрі Києва одного з лідерів Євразійської спілки молоді Росії, який готував захоплення будівель Верховної Ради та Кабміну і вже домовився із російськими телеканалами. Про це повідомили в Службі безпеки України.

За повідомленням СБУ, він готував групу осіб для захоплення Верховної Ради та Кабміну.

"Співробітники СБУ припинили незаконні дії О.Бахтіярова, який готував групу осіб під виглядом громадських активістів для злочинного захоплення Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України", - сказано у повідомленні.

Як уточнили в СБУ, правопорушник залучив до свого злочинного наміру до 200 осіб, виділив грошову винагороду, організував придбання "коктейлів Молотова", бит, розсувних драбин та іншого знаряддя для штурму урядових приміщень.

Бахтіяров пообіцяв учасникам штурму грошову винагороду до 500 доларів США кожному.

За задумом Бахтіярова штурм мав дестабілізувати ситуацію в Україні і зірвати президентську виборчу кампанію.

Крім того, для висвітлення штурму парламенту та кабміну Бахтіяров домовився з окремими російськими телеканалами про відеозйомку провокації.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБУ вилучили у зловмисників "коктейлі Молотова", готівку та знаряддя для провокацій.

Наразі відбуваються допити, документування та слідство у справі. 

Раніше Служба безпеки України затримала "на гарячому" капітана КДБ самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ