Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти закликають відновити фінансування ЛКП «Лев»

Львівська міська рада затримує фінансування ЛКП «Лев» в рамках бюджету. Це створює загрозу стабільній роботі підприємства. Про це заявляють активісти зоозахисних організацій.

Як стверджують активісти, у 2016 році сесією Львівської міської ради було затверджено бюджет львівського КП «Лев» у розмірі 2,126 млн грн. Кошти мають регулярно частинами надходити на підприємство, аби роботи з відлову тварин, вакцинації, стерилізації та адопції не припинялися і підприємство могло стабільно працювати та нарощувати потужність.

«Вдруге, з незрозумілих причин ЛМР  затримує фінансування ЛКП «Лев» в рамках бюджету, - говорить Наталія Вишневська, координатор зоозахисного напрямку ВГО Національний екологічний центр України (НЕЦУ). - В таких умовах, всі досягнення щодо цивілізованого та гуманного поводження з вуличними тваринами у м. Львові можуть бути зупинені. Почнеться повернення в сторону занедбання зразкового підприємства та перетворення його на стару версію радянської гіцлярні».

З 2013 року у Львові тривала довга кампанія щодо реформування ЛКП «Лев». Протягом 4 років зоозахисники, львівські журналісти, відомі львівські підприємці, зірки шоу-бізнесу, небайдужі депутати ЛМР виборювали ці зміни, заявили активісти.

«Нам вдалося переломити спротив, який чинили у певному департаменті ЛМР. Ми зробили найкраще в Україні комунальне підприємство поводження з тваринами, з якого беруть приклад наші колеги з України та інших країн», - стверджують активісти. 

«Призупинення діяльності ЛКП «Лев» вкрай негативно вплине на ситуацію в місті, - говорить Наталія Кузнєцова, Голова Львівського товариства захисту тварин. - Ми змогли переконати львів’ян, що наше місто є дружнім до тварин, і що «усиновлення» вуличних тварин та відповідальне ставлення до домашніх тварин може нарешті зменшити кількість покинутих тварин. Тому фінансування ЛКП «Лев» має відновитися у повному обсязі».

ЛТЗТ та НЕЦУ звернулися з відкритим листом до мера Львова Андрія Садового, в якому висловили проханням втрутитись в ситуацію та відновити фінансування ЛКП «Лев» в повному обсязі. Вони наголошують, що ці позитивні зрушення, які були досягнуті львівською громадою, ми не маємо втратити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ