Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Активи львівських комунальних підприємств впродовж 2005 року зросли на 1044,4 млн грн

Активи львівських комунальних підприємств  впродовж 2005 року зросли на 1044,4 млн грн,  або на 25,1% порівняно з 2004 роком. Станом  на 31 грудня 2005 року  вони становили 5213,1 млн грн.  Збільшення активів на 26,7% відбулось, в основному за рахунок збільшення необоротних активів, зокрема  основних  засобів шляхом проведення індексації їх балансової і вартості або проведення капітального і ремонту.
Активи ЛКП на 25,4% складаються з активів підприємств, підпорядкованих управлінню інженерного господарства, на 73,1%  з  активів  підприємств, підпорядкованих   районним   адміністраціям,    і   лише    1,5% - активи   решти підприємств. Це  зумовлено тим,  що  управлінню  інженерного  господарства підпорядковані найбільші львівські комунальні підприємства,  а  підприємства,  що підпорядковані районним  адміністраціям,     переважно  надають послуги з обслуговування житла і мають на балансі житловий фонд відповідних районів.
3766,8 млн грн або 98,9% активів підприємств, що підпорядковані районним адміністраціям,  становлять необоротні активи,  а точніше основні засоби.  В  активах найбільших підприємств частка необоротних активів є трохи меншою - 1136,3 млн грн або 83,8%. На оборотні активи відповідно припадає 16%  активів великих підприємств,   оскільки   ці   підприємства   мають   великі   показники   дебіторської заборгованості, яка становить 71,5% оборотних активів чотирьох містоутворюючих підприємств ЛМКП “Львівтеплоенерго”, ЛКП  “Львіввелектротранс”, ЛКП  “Львівводоканал” і ЛКП “Залізничтеплоенерго”. Про це “Гал – info”  повідомив начальник управління економіки Ігор Цвілинюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ