Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Alina Pash заявила про те, що знімає свою кандидатуру з відбору на Євробачення

Переможниця українського національного відбору на пісенний конкурс Євробачення-2022 Alina Pash після скандалу, який виник довкола її поїздок до РФ та анексованого Криму, заявила про те, що знімає свою кандидатуру.
Аліна Паш

Відповідний допис співачка опублікувала на своїй сторінці в Інстаграмі.

"Я громадянка України, Я дотримуюсь законів України, стараюсь нести традиції та цінності України в світ.
У що вилилась ця історія - це зовсім не те, що Я закладала у свою пісню.

Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів аби протистояти усій цій атаці та натиску, зламам моїх соціальних мереж; погрозам. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України

Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз – це зовнішня, яка прийшла в мою країну в 2014 році.

Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем Я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль.

Ми зв’яжемося із Суспільним та підпишемо всі необхідні документи.

Окремо, хочу подякувати всім, хто мене підтримує та допомагає, хто чує мою пісню і важливе повідомлення, а не плітки про мене. Дякую!

У нас з Вами історія продовжується, і Нам вирішувати якою вона буде

Єднаймося! Зараз це важливо як ніколи!", - зазначила вона.

Нагадаємо, що 12 січня під час фіналу національного відбору було визначено, що співачка Alina Pash представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 піснею «Тіні забутих предків». Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Аліна Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та від 7 глядачів. Разом з тим, у Мережі з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму, що спричинило скандал.

У зв'язку з цим співачка надала довідку, яка начебто доводить, що вона не порушувала Закон України. При цьому активіст Сергій Стерненко заявив, що цей документ - підробка.

Згодом Державна прикордонна служба Україна заявила, що не створювала та не надавала документ, який Alina Pash передала Суспільному мовнику в рамках її участі у відборі на Євробачення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ