Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Американська компанія збирається будувати сонячні електростанції в Україні

Компанії Amobi Capital і Helios Royal Energy (США) збираються будуватимуть сонячні енергетичні парки, здатні виробляти 500 МВт сонячної енергії в Україні протягом наступних 3 років і ще 1 ГВт у наступні 10 років.

У Богуславі Київської області в 2018 році почнеться будівництво першого сонячного парку потужністю 35 МВт. Перші 4 МВт вже були побудовані Nik Energy, партнером Amobi Capital.

За даними Amobi Capital, проект реалізує заснована нею компанія Helios Royal Energy, учасниками якої також є інвестори з Саудівської Аравії, Єгипту та Китаю.

«Ми раді сформувати наш перший «сонячний портфель» в Україні. Місцеві підприємства можуть отримати вигоду з чистої сонячної енергії і пом’якшити зростання витрат на електроенергію, – прокоментував Уго Амобі, директор компанії.

У 2017 році Україна встановила 257 МВт потужностей із виробництва електроенергії з відновлювальних джерел, з яких 27 МВт – вітроенергетика, 14 МВт – біогазові установки та малі гідроелектростанції потужністю 5 МВт, а решта потужностей – сонячні електростанції.

Поточний тариф на відновлювальну електроенергію становить 0,1502 євро ($0,1863)/кВт-год. Тариф, за яким власники домогосподарств і малий бізнес можуть продавати надлишки електроенергії в мережу, становить 0,18 євро за кВт-год.

Це створить сотні робочих місць і позиціонує Україну як одну з країн, де виробництво відновлюваних джерел енергії в масовому масштабі стає все більш перспективним.

Finance.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ