Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Американська мрія»: чиновниця львівської податкової зуміла «придбати» кілька квартир

Свою мрію про заможне та безтурботне життя у стінах фіскальної служби здійснює Зубейко Ліля Миронівна, яка обіймає посаду начальника відділу адміністрування та контролю за відшкодуванням ПДВ, камеральних перевірок податкової звітності платників території обслуговування Галицької ОДПІ управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Львівській області. Про це пише Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Активісти наголошують, що офіційна зарплатня Лілії Зубейко за 2017 рік становила усього 151 тисячу гривень, проте скромні доходи не завадили їй жити «на широку ногу». 

«За ці кошти їй доводилось не лише утримувати себе та дочку, але й сплачувати за навчання доньки у НУ «Львівська політехніка». Скромні доходи, однак, не завадили працівниці податкової безбідно жити. За кілька останніх років вона придбала у власність квартиру у м. Львові площею 30 м2 та легковий автомобіль Mitsubishi Outlander. Загальна вартість майна становить понад півмільйона гривень. Натомість у дочки-студентки за цей час з'явились аж дві квартири у Львові площею 111 та 40 метрів квадратних. Орієнтовна оціночна вартість майна сім'ї чиновниці фіскальної служби становить близько 3 мільйонів гривень», – наголошують в Антикорупційному моніторингу Львівщини.

Цікаво, що у 2016 році податківець декларувала також ще один об'єкт незавершеного будівництва – квартиру площею 57 квадратів, яка у декларації 2017 року вже чомусь не фігурувала. Однак схожа за площею квартира у 2017 році з'являється у брата Гелети Олега. Вартість придбання становить майже мільйон гривень.

Впевнено рухатись по життю Зубейко Лілії допомагає батько, який уже двічі у 2016 та 2017 роках робить їй «скромні подарунки» у грошовій формі по 700 тисяч гривень.

«Такими «подарунками» можна було б виправдати ті витрати, які понесла чиновниця на придбання різноманітного майна, однак виникає низка запитань. По-перше, звідки у батька, вочевидь, людини пенсійного віку, такі кошти? Адже жодної юридичної особи чи іншої діяльності, яка б могла давати такий дохід, за ним не зареєстровано. По-друге, не зрозуміло, чому батько не робить аналогічних «подарунків» сім'ї свого сина та рідного брата Лілії Миронівни – Олега, матеріальне становище якого приблизно таке ж саме», – наголошують активісти.

Дещо зрозуміти історію успіху Лілії Зубейко, мабуть, допоможе розслідування управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби, розпочате за зверненням Громадської ради при ГУ ДФС у Львівській області.

Окрім цього, про тиск з боку Зубейко Лілії Миронівни на підприємців заявили й представники громадськості. Йдеться про маніпуляції з оформленням підприємцями відшкодування податку на додану вартість, погрози від працівників ДФС, перешкоджання у підприємницькій діяльності тощо.

«На жаль, реалії нашого життя такі, що й досі є окремі особи, які здатні перетворити суто технічні функції організації та контролю за відшкодуванням ПДВ на спосіб незаконного збагачення. А податкова адміністрація замість того, щоб дбати про наповнення бюджету, продовжує бути інструментом тиску на бізнес та осередком корупції», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ