Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Американські та львівські хірурги вже прооперували 19 дітей з важкими вадами серця

У Львові провідні хірурги зі США спільно із кардіохірургами лікарні швидкої медичної допомоги продовжують оперувати діток із важкими вродженими вадами серця зі всієї України.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Операції триватимуть до кінця тижня. А вже за кілька місяців іноземні колеги повернуться до Львова з новою благочинною місією.

Як розповів керівник лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук, до 20 листопада хірурги планують прооперувати, щонайменше, 25 дітей. Це діти, віком від 3 місяців до 16 років з різних регіонів нашої країни.

«Тисяча діток лише на Львівщині потребують операцій на серці. Минулого тижня наші лікарі спільно з колегами з Novick Cardiac Alliance (США) розпочали консультувати та оперувати дітей з вадами серця. За цей час прооперовано 19 маленьких пацієнтів: 13 – ендоваскулярно, ще 6 – відкриті хірургічні втручання. У планах – щонайменше 25 оперативних втручань. Наше завдання – відновити дитячу кардіохірургію на Західній Україні і зробити так, щоб наші маленькі пацієнти не їхали по Україні та світі шукати допомоги», - зазначив Олег Самчук.

Водночас тих, хто ще має необхідність у такій консультації чи операції, просять звертатися в лікарню.

«Якщо є необхідність в консультації чи оперативному втручанні дитинці, звертайтеся до наших спеціалістів. Ми знайдемо можливість або допомогти зараз, або запланувати цю допомогу на наступний приїзд колег, який буде уже за кілька місяців», - додав Олег Самчук.

Телефони для звернень за консультаціями та операціями: 0660180919; 0671180919.

Зазначимо, у команді висококваліфікованих фахівців Novick Cardiac Allience – 12 лікарів: кардіохірурги, анестезіологи, реаніматологи, медсестри. А клінічна лікарня швидкої медичної допомоги – єдиний центр у Західній Україні, що надає кардіохірургічну допомогу малюкам від народження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ