Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американським льотчикам доплатять за знання української мови

Військовослужбовці ВПС США, що володіють іноземними мовами, можуть розраховувати на щомісячну надбавку до зарплати в розмірі від 500 до 1000 доларів, повідомляє сайт AirForceTimes.

На винагороду, за словами підполковника Пола Валенсуела (Paul Valenzuela), що очолює мовну і країнознавчу програму ВПС США, можуть претендувати всі військовослужбовці, включаючи тих, чиї службові обов'язки не вимагають володіння іноземними мовами.

На максимальну прибавку до зарплати - у тисячу доларів - можуть розраховувати військовослужбовці, що розмовляють двома іноземними мовами. Володіння однією іноземною мовою збільшує щомісячний дохід військовослужбовця на 500 доларів. Ті, що отримують прибавку до зарплати, повинні щорічно складати іспити, які підтверджують їх мовні навички. Військовослужбовці, які не володіють поки іноземними мовами, можуть вивчати їх на спеціальних курсах, організованих ВПС США.

ВПС США склали список іноземних мов, знання яких вони готові матеріально заохочувати. У перелік включено близько 100 мов, які розподілені за трьома категоріями. До категорії "вкрай необхідних" увійшли 14 мов, у тому числі, російська, французька та іспанська. До числа мов, необхідних у випадку криз і потенційних загроз, віднесені, зокрема, грузинська, узбецька, казахська та іврит. У третю групу - "інших мов" - включено, зокрема, чеченська, українська і білоруська. Розмір матеріальної винагороди не залежить від категорії, до якої віднесено ту або іншу мову, якою володіє військовослужбовець.

На цей момент, розповів підполковник Валенсуела, надбавку за знання іноземних мов отримують близько 4,3 тисячі військовослужбовців ВПС США, що володіють, в основному, французькою, німецькою, італійською і португальською. Чимало, за словами Валенсуела, серед військовослужбовців ВПС і людей, що розмовляють китайською, арабською та пушту. Ще 13 тисяч військовослужбовців, за підрахунками командування ВПС США, можуть успішно скласти іспити, які підтверджують знання іноземних мов, і отримувати після цього надбавку, передає Лента.ру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ