Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ надало ДП „Газсервіс” рекомендації про зниження витратної частини розрахунку скрапленого газу для заправки автомобілів

За результатами аналізу даних моніторингу ринку скрапленого газу, отриманих з початку 2006 року, було виявлено, що ціна реалізації скрапленого газу через газові заправні станції у Львівській області перевищувала середній рівень цін по Україні. Про це повідомила прес-служба Львівського територіального відділення АМКУ.
Це стало можливим внаслідок включення суб’єктами господарювання в ціну реалізації скрапленого газу економічно необґрунтованих витрат.
Згідно з останнім дослідженням ринку реалізації скрапленого газу для заправки автомобілів, ДП „Газсервіс” ВАТ „Львівгаз” займає монопольне становище в складі групи суб’єктів господарювання.
В листопаді 2005 року загальними зборами акціонерів ВАТ „Львівгаз” з метою зменшення експлуатаційних витрат та здешевлення собівартості скрапленого газу було прийнято рішення про ліквідацію філії Радехівська ГНС ДП „Газсервіс”. Скорочення штату працівників Радехівської ГНС повинно було призвести до зменшення планового фонду оплати праці.
Однак, перевірка останнього розрахунку тимчасової ціни скрапленого газу ДП „Газсервіс” для заправки автомобілів показала, що величина фонду оплати праці закладалася в попередньому розмірі, що призводило до завищення витратної частини розрахунку, а отже і ціни реалізації.
Дії ДП „Газсервіс” були кваліфіковані як такі, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку скрапленого газу для заправки автомобілів шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.
З метою оперативного припинення таких дій, Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало ДП „Газсервіс” рекомендації про зниження витратної частини розрахунку скрапленого газу для заправки автомобілів.
В результаті виконання рекомендацій з 3 березня 2006 року роздрібна ціна скрапленого газу для заправки автомобілів в регіоні зменшилася на 10 коп./л.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ