Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ не є каральним органом, а контролює ціноутворення і намагається встановити ринково обґрунтовані ціни – Віктор Савчук

Відповідно до повноважень, які надані органам АМКУ, Львівське обласне територіальне відділення направило обов’язкові до розгляду рекомендації щодо зниження цін на продукцію, адекватно зниженню затрат на паливно-мастильні матеріали, основним учасникам ринку хліба, борошна, молочної продукції, м’яса, а також крупним операторам ринків роздрібної торгівлі.
Одночасно надіслані звернення до виконкомів міських, сільських та селищних рад Львівщини з листами-рекомендаціями щодо вжиття заходів стосовно зниження тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування у зв’язку із змінами цін на нафтопродукти.
«АМКУ не є каральним органом, ми контролюємо ціноутворення і намагаємось встановити ринково обґрунтовані ціни. Оператори ринку повинні усвідомлювати, що реакція на зміну цін на нафтопродукти повинна бути миттєвою не лише у випадку підняття цін на нафтопродукти, а й у випадку зниження цін», – сказав заступник голови ЛОТВ АМКУ Віктор Савчук.
За його словами, також були надіслані звернення до 14 замовників автоперевезень. Загалом органи комітету надали відповідні рекомендації 1169-м учасникам продовольчих ринків та 826 замовникам автоперевезень. Рекомендації стосувались лише тих підприємств, які підвищували ціни у зв’язку із ситуацією на ринку нафтопродуктів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ