Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ оштрафує три молокопереробні підприємства Львівської області, які знизили закупівельні ціни на молоко

АМКУ оштрафує три молокопереробні підприємства Львівської області, які знизили закупівельні ціни на молоко. Про це «Гал-info» повідомили у Львівському обласному територіальному відділенні АМКУ.
За даними проведеного Комітетом аналізу, після введення ембарго на експорт української молокопродукції до Російської Федерації, ціни на закупівлю молока у населення знизилися до 700-800 грн/т. Це зокрема стосується Городоцького молокомбінату, Львівського молококомбінату та Комарнівського сирзаводу. «Ці підприємства зобов’язали усунути порушення та накладено штрафні санкції в розмірі від однієї до півтори тисячі гривень залежно від порушень», - повідомили у Львівському обласному територіальному відділенні АМКУ.
За даними АМКУ, в регіонах, де молокопереробники займають монопольне становище, ціни на молоко знизились до 600 грн/т. Натомість у районах, де між підприємствами існує конкуренція, ціни не опускалися нижче 950 грн/т. Оскільки це свідчить про ознаки порушення конкуренційного законодавства, тервідділення  розпочали розслідування по трьох справах у Львівській області. Серед головних умов зловживання молокопереробниками ринковою владою - неукладення договорів із дрібнотоварними виробниками, відсутність розрахунків закупівельних цін та протоколів їх погодження. Як наслідок, населення завчасно не інформують про зміну цін, а відтак позбавляють права вибору більш вигідного закупівельника.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ