Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ оштрафував «Волю-Кабель» за необґрунтовано високі тарифи на трансляцію загальнонаціональних каналів

Антимонопольний комітет України 3 липня вирішив стягнути з ТОВ "Воля-Кабель", ВАТ "ІВК" і ВАТ "Київські телекомунікаційні мережі" штрафів у розмірі 1 млн грн. Відомство прийшли до висновку, що зазначені компанії зловживають монопольним становищем, пропонуючи абонентам необґрунтовані тарифи на доступ до так званої «універсальної програмної послуги», що припускає трансляцію основних загальнонаціональних телеканалів. Повідомив РБК-Україна.

Крім штрафу, АМКУ зажадав від компаній знизити тарифи. У той же час не вказано кордону зниження тарифів, лише зазначено, що це питання перебуває в компетенції самого оператора.

"Тариф на програмну послугу в соціальному пакеті "Україна" в 2009 році виріс на 33,3% у порівнянні з тарифом, що діяли в 2008 році. У той же час споживчі ціни відповідно до індексу інфляції в Україні в період з 1 січня 2008 року до 1 лютого 2009 року в галузі зв'язку зросли на 25,8%, а в Києві – всього на 6,8%", – йдеться у прес-релізі, поширеному на засіданні АМКУ.

Згідно з документом, антимонопольне відомство також виявило, що "Воля-Кабель" закладає в тариф не пов'язані з наданням послуг витрати.

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ