Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ порушив справу за фактом підвищення цін на цукор

Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу за фактом антиконкурентних дій на ринку цукру і зараз встановлює конкретних винуватців підвищення цін на цей продукт. Про це заявив журналістам в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

"Як тільки розслідування буде завершено, ми зможемо назвати винуватців антиконкурентних дій", - відзначив О.Мельниченко.

Представник АМКУ відзначив, що цукор в Україні дорожчав під впливом світового зростання цін на цукор-сирець, проте значне подорожчання з початку року не може бути обґрунтоване економічними чинниками і має в своїй основі антиконкурентні дії.

Минулого тижня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що різке подорожчання цукру в Україні є політичною технологією, покликаною дискредитувати діяльність її уряду. "Все це зроблено спеціально перед президентськими виборами", - сказала Ю.Тимошенко. При цьому глава уряду підкреслила, що найближчим часом цукор в Україні повинен подешевшати.

Нагадаємо, Міністерство економіки України попередило недобросовісних операторів цукрового ринку про можливу кримінальну відповідальність за необґрунтоване підвищення цін.

Відзначимо, міністр економіки Богдан Данилишин заявляв 3 лютого ц.р., що Міністерство економіки України не бачить підстав для подорожчання в Україні основних продовольчих продуктів. Він відзначив, що зафіксовано багато фактів підвищення цін на продовольчі продукти на 25% і більше. За його словами, вже зараз найбільше «необґрунтоване зростання цін на основні продукти харчування» спостерігається в таких областях як Донецька (23,4%), Дніпропетровська (24,5%), Луганська (26%), м. Севастополь (35%), Херсонська обл. (33%), Запорізька обл. (30,8%).

Щодо зупинки зростання цін на цукор, Б.Данилишин відзначив, що зараз «йдуть переговори щодо ввезення до України відповідного об'єму цукру, якщо наші підприємці і надалі проводитимуть саботаж для того, щоб заробити політичні дивіденди і звалити все на бездіяльність уряду», передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ