Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

АМКУ припинив неправдиву рекламу медичного препарату

Антимонопольний комітет України оштрафував на 250 тис. грн ТОВ «Рейнбо-ЛТД» за розповсюдження оманливої реклами щодо лікарського засобу «ДОЛАР». Таке рішення прийнято за результатами засідання Комітету сьогодні, – повідомила прес-служба АМКУ.

 

Як встановив Комітет, ТОВ «Рейнбо-ЛТД» розмістило на «маршрутках» у місті Києві неправдиве рекламне оголошення:  «ДОЛАР – нове ім'я відомого препарату. Попередня назва препарату «БОЛАРЕН», адже лікарський засіб «Боларен» взагалі не реалізовувався на території України.

 

За висновками розслідування Комітету, ця реклама вводила споживачів в оману, створюючи враження про тривалий термін існування на українському фармацевтичному ринку препарату «ДОЛАР», що не відповідає дійсності.

 

У ході розгляду Комітетом справи ТОВ «Рейнбо-ЛТД» припинило поширювати такі рекламні оголошення.

 

«Припинення цього порушення є черговим кроком Антимонопольного комітету у справі усунення оманливої реклами з різних сфер життєдіяльності країни. Очищення реклами продуктів харчування, фармацевтичних препаратів, послуг мобільного зв’язку, банківських та фінансових послуг залишається пріоритетним напрямком нашої роботи, що, сподіваюся, споживачі підтримують», – прокоментував прийняте рішення в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко.

 

Як відомо, торік Комітет оштрафував ТОВ «Рейнбо-ЛТД» на 500 тис. грн за недобросовісну конкуренцію стосовно фармацевтичної фірми «Наброс Фарма ПВТ. ЛТД» (м. Кеда, Індія). Підприємство реалізувало лікарський засіб «ДОЛАР» в упаковці, що імітує оформлення знеболювального препарату «ДОЛАРЕН» виробництва індійської фірми.

 

13.10.2009 року Господарський суд міста Києва підтвердив правомірність рішення Комітету, відмовивши у задоволенні позову ТОВ «Рейнбо-ЛТД».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ