Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ взявся за спиртозаводи

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вивчає обґрунтованість намірів спиртозаводів підвищити з 1 липня 2007 року відпускні ціни на спирт. Про це на зустрічі з пресою повідомив голова АМКУ Олексій Костусєв.
"Ми отримали інформацію, що заводи мають намір з першого липня підвищити ціни на спирт. Комітет вирішив вивчити, які для цього є підстави. Якщо підприємства не зможуть обґрунтувати свої наміри щодо підвищення цін, то ми виступатимемо проти такого підвищення", - сказав Костусєв. Він нагадав, що АМКУ вже двічі за останніх 1,5 року забороняв спиртозаводам підвищувати ціни на спирт, оскільки для цього не було об'єктивних причин.
Костусев також відзначив, що АМКУ планує до кінця липня ухвалити рішення по розслідуванню яке було розпочато 12 січня цього року щодо можливої змови 40 спиртозаводів, що встановили єдині ціни на спирт.
Нагадаймо, що як повідомив Державний концерн спиртної та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт", спиртозаводи планують з 1 липня поточного року підвищити ціни на спирт у зв'язку з подорожчанням сировини, енергоносіїв та інших складових, що входять в розрахункову собівартість виробництва спирту.
У Львівській області є Вузлівський та Лопатинський спиртзаводи (Радехівський район), Суходільський та Струтинський спиртзаводи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ