Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Анальгін та валідол продаватимуть без рецептів – Сергій Федоренко

Начальник Головного управління охорони здоров’я ЛОДА Сергій Федоренко спростував інформацію, що уже з 1 грудня третину ліків в Україні відпускатимуть тільки за рецептом. За його словами, відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я ще не вступив у силу, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Навіть після того, як рішення про рецептурний продаж ліків почне діяти, валідол та анальгін і надалі  продаватимуть без рецептів», - заявив під час прямого ефіру на телеканалі «Львів-ТБ» головний медик Львівщини. 

За його словами, сьогодні на телебаченні ми маємо велику кількість реклами медичних препаратів. Відтак, люди, замість консультації у лікаря, все частіше довіряють рекламі. Саме для того, аби призупинити таку тенденцію, переконаний Сергій Федоренко, сильно діючі групи наркотичних, психотропних чи антибактеріальних речовин будуть продавати лише за рецептурним  листком. 

Окрім цього, Сергій Федоренко переконує, - відсутні у аптеках лікарські засоби можна замовити.

«Якщо мешканці нашої області відчувають брак тих чи інших лікарських препаратів, телефонуйте на  «гарячу лінію» ГУОЗ ЛОДА за номером 276-45-92. Ми запишемо це повідомлення і звернемося у Міністерство охорони здоров’я, щоб ці ліки були доставлені у наш регіон», - зазначив начальник ГУ охорони здоров’я ЛОДА Сергій Федоренко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ