Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Анатолій Гриценко у Севастополі призначив Ігоря Тенюха, уродженця Стрия, новим командувачем Військово-Морських Сил ЗС України

28 березня 2006 року, перебуваючи з робочою поїздкою в Криму, Міністр оборони України Анатолій Гриценко у Севастополі представив адміралам і офіцерам українського військового флоту новопризначеного командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала, львів’янина за походженням Ігоря Тенюха — про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.
Представляючи нового командувача Анатолій Гриценко зазначив, що контр-адмірал Ігор Тенюх є досвідченим флотським офіцером, командував ескадрою різнорідних сил, спільною чорноморською групою військово-морського співробітництва “Blackseafor”, а також брав участь у розробці законопроектів зі створення Збройних Сил України у складі Комісії Верховної Ради України з питань оборони та державної безпеки.
Ігор Тенюх народився у 1958 році в місті Стрий Львівської області. Новий командувач, Ігор Тенюх, за повідомленням Міністерства оборони, командував ескадрою в Севастополі, в потім був призначений заступником начальника міжнародного штабу з питань міжнародного співробітництва. У 1991 році брав участь у розробці законопроектів зі створення Збройних Сил України у складі Комісії Верховної Ради України з питань оборони та державної безпеки. Контр-адмірал Ігор Тенюх також відомий як один з учасників Помаранчевої революції, коли з'являвся серед прихильників Віктора Ющенка на трибуні київського Майдану. З листопада 2005 року обіймав посаду заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України. За сумлінну та бездоганну службу контр-адмірала Ігоря Тенюха нагороджено орденами, медалями та відомчими відзнаками.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ