Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Кулинич та Василь Вовк, яких звинувачують у „кришуванні” відстійника крадених автомобілів, стверджують, що вони до того непричетні, та готують подання до міністра внутрішніх справ

Колишній заступник начальника Управління карного розшуку Львівської області Андрій Кулинич та колишній заступник начальника міського УМВСУ Василь Вовк, яких звинувачують у „кришуванні” відстійника крадених автомобілів у Дублянах, запевняють, що абсолютно непричетні до його діяльності. Про це екс-правоохоронці заявили 10 квітня під час прес-конференції. Як заявив Андрій Кулинич, міліціонери готують подання особисто міністру внутрішніх справ, звернулися до прокуратури, оскільки їх звинувачують у схилянні до давання хабара та звернулися  до суду з позовом про образу честі та гідності та відновлення на займаній посаді.
Як наголосив Андрій Кулинич, отримання хабара та „кришування” відстійника йому та його колегам інкримінують безпідставно. Просто, за його словами, перший заступник начальника УМВСУ області Віктор Чепак хоче поставити на місце Кулинича, свого земляка із Закарпаття, який зараз працює начальником Галицького райвідділу міліції: „Віктор Чепак вже давно чинив на мене тиск, однак зрозумів, що цивілізованими методами позбутися мене не вийде. Як заявив начальник УМВСУ Львівської області Віталій Максимов, у нас вилучили близько 9000 доларів, насправді ж особисто в мене взагалі нічого не вилучали, а цифра 9 000 доларів взялася через те, що напередодні я зі свого робочого телефону домовлявся із своїми знайомими, щоб вони позичили мені 9 000 доларів, бо ми з сім’єю хотіли поміняти квартиру. Очевидно, про це хтось розповів або ж у кабінеті було встановлено прослуховування”, — зазначив Андрій Кулинич. Як додав же Василь Вовк, він, Андрій Кулинич та начальник управління карного розшуку міста Львова Олександ Ігнат, яких звинувачують у „кришуванні” відстійника, справді виїздили на місце події за вказівкою начальника УМВСУ у місті Львова Олега Попова, однак це було не у Дублянах, а в селі Малехів на вулиці Лесі Українки 29 березня: „О 10-й ранку ми приїхали на об’єкт, який знаходився під охороною, дочекалися власника і оглянули приміщення. В них виявилося два державних номерних знаки, а також кілька напіврозібраних кузовів автомобілів. Як пояснив власник, він здає приміщення в оренду і жодного відношення до знахідки не має. Ми задокоментували знахідку і направили підозрюваних у Шевченківський райвідділ міліції для давання свідчень по справі. Близько 18 години Віктор Чепак викликав мене, Кулинича та Ігната до себе в кабінет і заявив, що невідомий повідомив йому телефоном, що ми „кришуємо” цей відстійник. Під час проведення обшуку ані біля мене, ані моїх колег ніяких грошей ніхто не знайшов. Потім вони поїхали в міське управління міліції і в моєму кабінеті були знайдені 3200 доларів, вони були загорнуті в старі газети. Я вперше бачив ці гроші і жодного відношення до них не маю”.
Як додав же Андрій Кулинич, в його службовому авто, у його водія, також було вилучено 3200 доларів, однак жодного стосунку до цих грошей Кулинич не має. Як пояснив його водій, а також підтвердила дружина водія, гроші вони взяли у батьків, щоби купити меблі. „Пан Чепак говорить, що він отримав анонімний дзвінок, але чому він не встановив, звідки телефонував невідомий. Я вважаю, що цього дзвінка взагалі не було, а справа абсолютно надумана”, – зазначив Андрій Кулинич. Як прокоментував же Віктор Чепак, телефонний дзвінок не вдалось зафіксувати, тому що невідомий дзвонив із старої АТС, будь-які звинувачення щодо тиску зі свого боку на правоохоронців та лобіювання свого земляка Віктор Чепак відкинув. Він повідомив, що загалом у правоохоронців було вилучено загалом 6 800 доларів – по 3 200 у Василя Вовка та водія Кулинича та 400 доларів у начальника управління карного розшуку Олександра Ігната. За словами Чепака, зараз ця справа знаходиться на розгляді прокуратури. Заступник начальника УМВСУ у Львівській області під час прес-конференції запропоновав Андрію Ігнату та Василю Вовку пройти детектор брехні, якщо вони вважають себе жертвами у цій справі. Як зазначив Андрій Ігнат, він готовий це зробити.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ