Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Левик звернувся до голови міської ради зі спеціальною службовою запискою

Начальник управління охорони культурної спадщини Львівської міськради Андрій Левик звернувся до голови міської ради Андрія Садового зі спеціальною службовою запискою, в якій йдеться про те, що ним було зроблено під час перебування на своїй посаді і у чому не має рації прокурор міста у своєму поданні №529 «Про усунення порушень законодавства про охорону культурної спадщини», спрямованому на розгляд міської ради. «Вже міська влада буде визначати, чи є необхідність у притягненні мене до відповідальності», – сказав Андрій Левик.
Як зазначив «Гал-info» Андрій Левик, «прокурор в своїх висновках неправий. Нас обвинувачують у невстановленні табличок на будинках – пам’ятках місцевого значення, а в нас на жодних будинках місцевого значення немає таких табличок. Ми навіть на пам’ятках державного значення не всюди маємо встановлені таблички. Передбачалося виділення коштів на такі роботи, але ми не змогли встановити ці таблички через те, що по нинішній день Верховна Рада не затвердила переліку пам’яток, їхні  точні назви, дати заснування. На наступний рік знову передбачається виділення коштів на ці роботи. Прокурор на розгляд цього питання дав місяць, з цього часу вже минуло два тижні».
Нагадаємо, що 23 листопада 2006 року за участі представника Громадського форуму Львова відбулося перше засідання комісії Львівської міської ради, створеної  розпорядженням міського голови Андрієм Садовим для розгляду подання прокурора міста Львова щодо усунення порушень законодавства про охорону культурної спадщини. В поданні йдеться про численні порушення законодавства України про охорону культурної спадщини посадовими особами м. Львова. Висновки зроблено на підставі перевірки прокуратурою міста Управління охорони історичного середовища та інших дотичних управлінь, їх структурних підрозділів. В поданні вказано, що перевірка здійснювалася на звернення депутатів ЛМР та Громадського форуму Львова, зокрема в частині проведення виробничих робіт на площі Ринок.
 В документі прокурор міста вимагає вжити невідкладних заходів з усунення виявлених порушень і вирішити питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності та відповідності займаній посаді начальника Управління охорони культурної спадщини Львівської міськради Андрія Левика, керівників низки інших управлінь та підрозділів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ