Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Лозинський: Через коронавірус не всі комісії укомплектовані

Гал-інфо поспілкувалися з головою Львівської обласної ТВК Андрієм Лозинським. Розпитали його, як відбувається робота в умовах пандемії.

“Дільничні комісії тільки почали працювати. Вони зараз формують попередні списки виборців і розносять запрошення. Через коронавірус не всі комісії укомплектовані, бо частина людей хвора”, - розповів Андрій Лозинський. 

Він також зазначив: “У комісіях офіційно оплачують роботу 2 членам, які можуть бути звільнені від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи. Це можуть бути голова, заступник голови, секретар або, якщо вони відмовляються, будь-хто з членів комісії. Часто це студенти і пенсіонери, бо той, хто працює, повинен звільнятися з основного місця роботи на час роботи у виборчій комісії”.  

Щодо готовності бюлетенів пан Андрій розповів, що 7 жовтня вони затвердили текст і формат бюлетеня, а зараз вони у процесі друку. 

Також Андрій Лозинський зазначив, що значних порушень вони не зареєстрували: “Ми зареєстрували понад 1000 кандидатів. Великих проблем з реєстрацією не було. Лише декілька людей зняли свої кандидатури і, на жаль, 2 кандидатів померло. Загалом були дрібні порушення: роздавали агітаційну продукцію, клеїли білборди, коли ще не були зареєстровані кандидатами”. 

Згідно з законодавством до 14 жовтня включно іноземні організації можуть подавати документи для реєстрації міжнародними спостерігачами.

Пан Андрій розповів, що іноземних спостерігачів вони не реєстрували, а ось з українських подалися ГО “Опора” і ГО “Цифра”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ