Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Парубій надав докази, що кримінальна справа проти нього закрита

Заступник голови Львівської облради Андрій Парубій під час прес-конференції надав докази того, що кримінальна справа проти нього закрита і у так званий чорний список Луценка він потрапив випадково.
За його словами, кримінальна справа була відкрита проти нього ще у 1997 році за участь у сутичці під час мітингу біля пам’ятника Івану Франку. „Я тоді був головою організації „Патріот України” і ми отримали інформацію, що привезені люди для створення сутичок з ОУН-УПА, які проводили мітинг до річниці голодомору. Ми тоді виступили на їхній захист”, — розповів Андрій Парубій.
За його словами, у 1998 році відбувся розгляд справи у Калуші, бо у Львові судове засідання не відбулося через численний мітинг, і справу через відсутність складу злочину направили на дорозслідування.
Андрій Парубій розповідає, що під час подій 2004 року йому погрожували відновити справу. А 25 червня 2005 року Галицький районний суд розглянув справу по суті і згодом її закрив. Судимість з Андрія Парубія теж було знято.
Причиною, чому цього не знав Юрій Луценко, формуючи списки, стала, за словами Андрія Парубія, звичайна бюрократична тяганина: рішення суду не було передане до інформаційного центру УМВСУ і коли робився запит, його не було в базі.
Уже до вечора інформація має бути занесена в базу. При цьому Андрій Парубій додав, що хотів би, аби спростування дала „Українська правда”, яка оприлюднювала „чорні списки”, а також і Юрій Луценко.
Також він висловив сподівання, що найближчим часом будуть зняті судимості і закриті кримінальні справи тих, хто боровся з кумівським режимом. Оскільки йому дуже прикро, що справи цих людей у списках депутатів ставляться у один ряд зі злочинами такими, як, наприклад, у Януковича.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ