Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Рева: Наступного року передбачено більше коштів на програму житлових субсидій, ніж у цьому році

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів в інтерв'ю журналістам про те, що фінансування програми житлових субсидій у 2019 році збільшено в порівнянні з 2018 роком. Про це проінформували 16 листопада у прес-службі Міністерства соціальної політики.

«У 2018 році на програму житлових субсидій було закладено 71 мільярд гривень, але з цієї суми майже 18 мільярдів - це борги за попередні періоди. До речі, 2018 рік був першим роком, коли Уряд не тільки не нарощував борги по субсидіях, але й зменшив їх на 18 мільярдів гривень. Тому на субсидії було передбачено 53 мільярди гривень, а на наступний 2019 рік передбачено 55 мільярдів гривень», - заявив Міністр.

Урядовець також зазначив, що відповідно до розрахунків, у тому числі міжнародних експертів, цих грошей має вистачити для фінансування програми: «На збільшення кількості субсидіантів впливає зростання тарифів, а на зменшення їхньої кількості та розміру субсидій працює зростання доходів громадян. Протягом двох років комунальні послуги і ціна на газ не зростали, в той же час внаслідок пенсійної реформи пенсії зросли на 30 відсотків, а заробітні плати протягом першого півріччя зросли на 25 відсотків. Тому, якщо говорити про підвищення тарифів на газ на 23,5 відсотка, що вплине на збільшення тарифу опалення в середньому на 16 відсотків, то можна зробити висновок, що ці цифри корелюються одна з одною, а отже, різких змін у кількості субсидіантів та розмірах субсидій не буде».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ