Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Садовий: 10 гривень за проїзд у всіх видах транспорту зараз є оптимальним

Напередодні, міський голова Львова, Андрій Садовий прокоментував Гал-інфо питання підняття тарифу на проїзд в міському транспорті, та чи торкнеться воно пенсіонерів.
Андрій Садовий

Як зазначив Андрій Садвий, сьогодні ми повинні приймати рішення, щоб більш-менш вирівняти ситуацію. Адже собівартість проїзду в автобусах сьогодні становить приблизно 14 гривень, а в електротранспорті - приблизно 12 гривень. Провівши такий перший зріз під час громадських обговорень, було зафіксовано орієнтовну ціну разової поїздки в 10 гривень на автобус, трамвай та тролейбус.

"Наразі остаточного немає, але така думка домінує, адже це своєрідний компроміс між перевізниками, містом, громадськими діячами.

Пенсіонерів ми сьогодні не рухаємо, адже вони є насправді недооцінені, вони все своє життя працювали, держава їм дала мізерну пенсію і вони дуже часто виживають. Для них поїздка до дітей чи на ринок - це радість життя. Вони рахують ті кошти, бо коли в тебе пенсія  1500-2000 гривень, то спробуйте вижити. А є люди, які мають ще менше. Тому 10 гривень за проїзд - це космічні гроші для них. А хто має допомагати, якщо не місто?

В деяких країнах, ви знаєте, громадський транспорт взагалі є безкоштовним. Але це країни, які можуть собі це дозволити. Ми наразі - ні", - зазначив міський голова Львова.

Також Андрій Садовий додав, що впровадження електронного квитка, яке очікують наприкінці 2021 - на початку 2022 року, збалансує ситуацію, адже буде тотальний облік і зникне готівка.  Якщо місто матиме тотальний облік і володіння інформацією на 100%, тоді буде змога ухвалювати більш об'єктивні рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ